На території львівського костелу викопали десятки людських кісток

11:11, 03.06.2017
На території львівського костелу викопали десятки людських кісток

Знайдені ремонтниками людські кістки склали в коробку та показали спеціалістам (ZAXID.NET)

У Львові на території костелу святого Лазаря, що на вул. Коперника, 27, під час ремонтних робіт викопали десятки людських кісток.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на директора Львівської державної хорової школи «Дударик», яка розташована на території костелу, Володимира Заборовського.

"Ми виявили рештки у середу, 31 травня, під час реставрації муру біля шпиталю. Під час укріплення фундаменту майстри виявили останки, які нагадають людські. Ми їх поскладали у коробки і написали звернення до директора комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" Святослава Шеремети та голові правління ГО "Меморіал" Роману Гунді з проханням допомогти розібратися з цими останками", – розповів Володимир Заборовський.

Зараз знайдені останки зберігають у коробці на території костелу Лазаря. Кому саме належать кістки точно невідомо, найближчим часом це будуть з’ясовувати археологи.

"Я переконаний, що це кістки 40-х років з Тюрми на Лонцького, яка розташована поруч з костелом. Раніше тут був шпиталь для найбідніших людей у Львові, під час війни його закрили і тут було дуже зручно ховати тіла, територія не проглядалася з вулиці. Знайдені кістки – це тільки початок, впевнений, що після ретельного дослідження тут знайдуть іще багато поховань", – розповів Роман Гунда, голова правління ГО «Меморіал».