У центрі Мехіко виявили стародавній храм ацтеків (фото)

21:35, 08.06.2017
У центрі Мехіко виявили стародавній храм ацтеків (фото)

Ритуальні ігри в м'яч у цьому храмі бачив конкістадор Кортес.

Археологи виявили стародавній ацтекський храм присвячений богу вітру з майданчиком для жертвоприношень і гри в м’яч у центрі Мехіко.

 

Про це повідомляє Phys.Org  у четвер.

 

Згідно з історичними джерелами, іспанський конкістадор Ернан Кортес спостерігав за ацтекської грою в м'яч у 1528 році.

 

На гру його запросив останній імператор ацтеків Монтезума. На думку істориків, до гри  були залучені гравці, які повинні були відбивати м'яч за допомогою стегон, а саме дійство часто було пов'язане з людськими жертвоприношеннями.

 

 

На місці розкопок дослідники виявили 32 шийних кістки, які, на їхню думку, належали людям, принесеним у жертву під час ритуалу.

 

 

До цього часу збереглася тільки частина майданчика для гри в м'яч, яка, на думку вчених, досягала 50 метрів у довжину. Сам храм є напівкруглою будовою, яка стояла на прямокутному фундаменті. Довжина всієї будови досягала 30 метрів, а висота – чотирьох.

 

Раніше дослідники встановили, що ацтеки з'їдали іспанців, що приїхали завоювати їх. Зокрема, під час розкопок поселення ацтеків і дружніх їм племен, що знаходиться на схід від Мехіко, вчені виявили рештки 15 іспанців, а також їхніх союзників — 45 кубинців африканського й індійського походження, жінок, дітей і 350 інших осіб, включно з майя, що погодилися на співпрацю з конкістадорами.

 

Усього вчені нарахували рештки близько 550 осіб.