На Херсонщині почали археологічні розкопки Кам’янської Січі

20:10, 15.06.2017
На Херсонщині почали археологічні розкопки Кам’янської Січі

На території Кам'янської Січі регулярно влаштовують козацькі розваги.

Фахівці Національного заповідника "Хортиця" розпочали наукове вивчення території однієї з козацьких столиць над Дніпром – так званої Кам’янської Січі в селі Республіканець на Херсонщині.

 

Про це повідомив депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко на своїй сторінці у  Facebook  в четвер.

 

За словами пана Йосипенка, з минулого четверга сім археологів вивчають територію однієї з козацьких Січей, яка розташовувалася на правій притоці Дніпра – річці Кам’янці.

 

"Січ є джерелом цілого шару інформації про побут, господарську діяльність, матеріальну культуру запорожців і дослідження археологів можуть пролити світло на нові факти історії козацтва", – зазначив депутат облради.

 

Археологічні розкопки фінансує Національний заповідник "Хортиця". Вивчати територію Кам’янської Січі археологи будуть до кінця цього тижня.

 

Нагадаємо, Кам’янська Січ була козацькою столицею в 1730-1734 роках. На козацькому цвинтарі збереглася могила видатного кошового отамана Костя Гордієнка.

 

З 2009 року ця територія є філією заповідника "Хортиця", сюди прокладено туристичний маршрут. Весною тут влаштовують свято відкриття туристичного сезону на Херсонщині.