У Мексиці знайшли секретний тунель під пірамідою Місяця

16:15, 10.07.2017
У Мексиці знайшли секретний тунель під пірамідою Місяця

Піраміда Місяця в районі стародавнього міста Теотіуакан.

Вченим вдалося виявити таємний хід під пірамідою Місяця в районі стародавнього міста Теотіуакан у Мексиці.

 

Археологи з мексиканського Національного інституту антропології та історії виявили тунель за допомогою методу, який називається томографією електроопору.

 

 

Про це повідомляє Science Alert.

 

Прямий тунель знаходиться під пірамідою Місяця на відстані близько 10 метрів під землею і, як вважається, є шляхом до підземного світу, даючи нам нове уявлення про культуру і обряди жителів міста Теотіуакан.

 

Сама піраміда Місяця висотою 43 метра не є єдиним пам'ятником в цьому районі: її найближчими сусідами є Піраміда Сонця і Храм Пернатого Змія, і археологи раніше знайшли схожі тунелі і під цими будівлями.

 

Тунель під пірамідою Сонця був знайдений в 1970-х роках, але був розграбований багато століть назад, тому експерти сподіваються, що в "місячному" тунелі їх чекає більше знахідок.

 

"Відкриття підтверджує, що жителі Теотіуакана відтворювали один і той самий образ в своїх величезних храмах, його функція полягає в імітації загробного світу", - відзначає один з авторів дослідження Вероніка Ортега.

 

Цивілізація Теотіукан існувала в проміжку між першим і восьмим століттям нашої ери, приблизно в 40 кілометрах на північ від Мехіко. Археологи досі не виявили останків правителів Теотіуакану, яка правила до приходу в місто ацтеків.