Google пропонує віртуально відвідати 7 музеїв під відкритим небом в Україні

16:55, 18.07.2017
Google пропонує віртуально відвідати 7 музеїв під відкритим небом в Україні

Музей у Пирогово поблизу Києва - найбільший в Україні (Google / скріншот інтернет-сторінки)

Компанія Google разом із Міністерством культури України створила віртуальний тур по сімох музеях народної архітектури під відкритим небом України з різних областей. Проект є частиною кампанії "Автентична Україна".

"Ми раді запросити всіх охочих у віртуальний тур українськими музеями під відкритим небом. У партнерстві з Міністерством культури України, ми оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт “Музеї України просто неба”, де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури", - повідомляють в Google.

Користувачі можуть подивитися 3D-тури такими музеями: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові “Шевченківський гай” (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник “Хортиця” (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Щоб почати віртуальну подорож, потрібно вибрати на карті один із семи музеїв, і за допомогою зручної навігації і голосового супроводу трьома мовами - українською, російською і англійською - ви зможете дізнатися цікаві факти з історії української культури.

Завдяки 360-градусним панорамам можна не тільки прогулятися територією музеїв і вивчити околиці, а й зазирнути всередину будинків і ознайомитися з музейними експозиціями.

Крім того, за допомогою опції “Прокласти маршрут” можна перейти на Карти Google і скласти оптимальний варіант маршруту від свого місця розташування до обраного музею.

"Живучи в сучасному світі, сповненому високими технологіями та їх засобами, ми маємо продемонструвати культурну спадщину, яка робить людство вічним. Такі проекти, як наша спільна ініціатива з Google Україна, кампанія “Автентична Україна” - чудове поєднання сучасних технологій і вікового надбання нашого народу. А представлення світові відомих історичних пам'яток та унікальної культурної спадщини України є важливим завданням Міністерства культури, яке я очолюю. Разом з компанією Google музеї України просто неба стають доступними для всього світу", - заявив Міністр культури України Євген Нищук.

Олег Якимчук, директор з питань взаємодії з органами державної влади Google Україна коментує презентацію проету: "Ми раді, що за допомогою сучасних цифрових технологій користувачі як в Україні, так і по всьому світу зможуть відкрити для себе красу і багатство культурної спадщини України, зібрані в колекціях музеїв просто неба. Дякуємо за сприяння в реалізації проекту "Автентична Україна" Міністерству культури України".

В рамках кампанії "Автентична Україна" вже представлені віртуальні тури унікальними дерев'яними церквами Карпатського регіону України зі світової спадщини ЮНЕСКО і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Щоб почати тур музеями під відкритим небом, потрібно зайти на сайт http://museums.authenticukraine.com.ua/ або вибрати місце, що цікавить, на Google Картах в режимі Street View.