Росія обурена табличками біля пам’ятників радянським солдатам у Литві

19:58, 23.10.2017
Росія обурена табличками біля пам’ятників радянським солдатам у Литві

Саме такі таблички влади Біржайського району Литви обурили Росію.

Посольство Росії вважає огидними пояснювальні таблички біля пам’ятників радянським солдатам в одному Біржайського району Литви.

 

Зокрема, обурення дипломатів викликали таблички з написами «не відповідає історичній правді», тоді як на радянських пам’ятниках  вказано, що вони присвяені воїнам-визволителям.

 

Про це повідомляють російськф ЗМІ у понеділок.

 

"Це безумовно огидний вчинок, який ображає пам'ять 970 солдатів, включно з чотирма  Героями Радянського Союзу, які загинули у 1944 році при звільненні цієї території Литви від німецько-фашистських загарбників", - вказало російське посольство.

 

У зовнішньополітичному відомстві РФ обіцяють залучити юристів для правової оцінки дій литовських чиновників.

 

Водночас, як повідомляє портал Delfi, самоврядування Біржайського району Литви за власною ініціативою обладнало таблички на місцях поховання радянських військових, на яких вказується, що написи на старих табличках не відповідають історичній правді.

 

Заступник директора Департаменту культурної спадщини Литви Аудрюс Скайстіс заявив, що представники самоврядування можуть вільно додавати пояснювальні таблички до пам'ятників, з цього питання їм навіть не потрібні директиви згори.