У Словаччині знайшли стоянку мисливців на мамонтів

19:17, 02.11.2017
У Словаччині знайшли стоянку мисливців на мамонтів

Кістки мамонта виявили неподалік стоянки мисливців в районі Нове Место.

Археологи знайшли стародавню стоянку первісних мисливців неподалік міста Нове Место в Словаччині, вік якої становить приблизно 25 тисяч років. Знахідка розташована в регіоні, який межує з Чехією і Австрією.

 

Про це повідомляють словацькі ЗМІ.

 

Археологи розкопали фрагменти хатини, яка була зроблена зі стовбурів молодих дерев, імовірно беріз. Кожне дерево було акуратно підрубане кам'яною сокирою і досягало в довжину приблизно 3 метри.

 

"Я не пам'ятаю, щоб в Європі до нас знаходили щось подібне. Зараз у нас є точні докази, що для будівництва своїх домівок древні мисливці використовували дерево", - підкреслив керівник розкопок Ондрєй Жар.

 

Неподалік від стоянки знаходилася велика кількість кісток мамонтів. Як встановили палеонтологи, це були молоді тварини, які, можливо, відбилися від стада.

 

Кілька років тому, приблизно в тому ж районі, археологи виявили залишки стародавнього багаття. Яма була викладена річковими камінцями. Після ретельного дослідження воно було розібрано і зібрано в тому ж вигляді в краєзнавчому музеї міста Нове Место.