В’ятрович розраховує на відновлення українських пам’ятників у Польщі

08:01, 13.11.2017
В’ятрович розраховує на відновлення українських пам’ятників у Польщі

Володимир В'ятрович готовий припинити мораторій на ексгумацію поховань поляків.

Мораторій на ексгумацію в місцях в Україні, де є польські могили, може бути знятий після надання польською стороною бачення того, як будуть відновлені українські пам'ятники на території Польщі.

 

Про це повідомив глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв’ю телеканал "1+1".

 

"Ми готові припинити цей мораторій за умови, що ми зможемо домовитися з польською стороною, яка оголосить своє бачення того, як будуть легалізовані українські пам'ятники на польській території, яким чином польська держава буде думати про відновлення знищених пам'яток", — сказав пан В'ятрович.

 

Він також прокоментував інформацію про нібито заборону на в'їзд йому до Польщі, назвавши це інструментом тиску: "Це інструмент тиску і певної гри, ніяких документів, які б щось підтверджували, немає і не буде".

 

Як повідомляла «УМ», за неофіційними даними польської сторони голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу нібито заборонили в'їзд до Польщі. Але офіційного підтвердження цього немає.

 

В останні дні з боку Польщі лунали різкі заяви та звинувачення на адресу України. Зокрема, президент Польщі закликав Порошенка прибрати з української політики "осіб з антипольськими поглядами".