У Дніпрі ухвалили програму українізації міста

18:48, 15.11.2017
У Дніпрі ухвалили програму українізації міста

Депутати міськради Дніпра під час ухвалення рішення про українізацію міста.

Міська рада Дніпра ухвалила програму українізації міста протягом трьох років. У місті планують встановити пам'ятники князю Святославу і гетьману Мазепі й відкрити історико-культурні центри.

 

Відповідне рішення підтримали депутати міськради Дніпра у середу.

 

Зокрема, своїм рішенням депутати затвердили програму українізації міста і опору російській агресії «З Україною в серці» до 2021 року, зазначається на офіційному сайті Дніпровської міськради.

 

«Головна мета прийнятої програми - підтримка місцевої ідентичності, збереження українських традицій, українізація міського простору й опір російській агресії, зокрема в галузі культури», - наголосив мер Дніпра Борис Філатов.

 

У повідомленні мерії наголошується, що в місті планують відкрити нові історико-культурні центри, серед яких комплекси «Стара Самарь», «Пересічин» і «Парк тоталітарного періоду».

 

Також у Дніпрі планують створити музеї історії Дніпра, археології, етнографії Степової України (де демонструватимуть ранню історію міста та регіону), а також пересувні музейні експозиції, присвячені історичним подіям та видатним особистостям. Такі експозиції демонструватимуть, зокрема, у навчальних закладах, військових частинах і шпиталях.

 

Разом з тим, у місті також хочуть встановити низку пам'ятників. Так, в районі Новобогородицької фортеці має з'явитися постамент Івана Мазепи. Також планують спорудити пам'ятники князю Святославу, запорізьким козакам, діячам і подіям української історії.

 

Автори програми переконані: це допоможе підвищити туристичну привабливість міста та залучити нових інвесторів.