На Чернігівщині зросла популярність музеїв та заповідників

11:02, 01.12.2017
На Чернігівщині зросла популярність музеїв та заповідників

Краєвиди Чернігова приваблюють усе більше туристів.

Майже на 8% зросла кількість відвідувачів музеїв та заповідників Чернігівщини за дев'ять місяців нинішнього 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

Про це повідомив департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

 

"Порівняно з минулим роком кількість екскурсантів, що відвідали музеї та заповідники області, збільшилась на 8% (або майже на 52 тисячі осіб)", - ідеться у повідомленні.

 

У департаменті зазначають, що на Чернігівщині, як і в Україні загалом, спостерігається позитивна динаміка збільшення кількості внутрішніх туристів, проте щодо іноземних сказати щось важко.

 

В Україну в цілому нинішнього року їх в'їхало на 8% більше, ніж торік, а от державний кордон у межах Чернігівської області з туристичною метою за дев'ять місяців 2017 року перетнуло на 23% менше осіб. Це свідчить про скорочення кількості туристів із Білорусі та Росії. Відслідкувати ж чисельність гостей з інших країн департамент можливості не має.

 

За даними департаменту, певного розвитку в Чернігівській області набуває активний та подієвий/фестивальний туризм. Попитом користуються сплави на плотах і байдарках, велотури, кінні та піші прогулянки, пейнтбол тощо.

 

Найпопулярнішими серед гостей подіями є фестиваль авторської пісні та свято "Івана Купала на Голубих озерах", фестиваль "Київська Русь" у Любечі, літературно-мистецьке свято "Седнівська осінь", "Зелена сцена" у Чернігові та інші.