Пам'ятник військовополоненим України в Німеччині зіпсували вандали (фото)

09:11, 16.09.2018
Пам'ятник військовополоненим України в Німеччині зіпсували вандали (фото)

Пам'ятник українцям-військовополоненим у місті Вецлар створив у 1919 році український скульптор, професор художнього училища в Мюнхені Михайло Паращечук (фото: facebook.com / Volodymyr Chernov)

На пам'ятнику українським військовополоненим Першої світової війни у Вецларі, Німеччина, в результаті акту вандалізму з'явилася велика пляма.

Про це повідомляє Історична правда з посиланням на інформацію, опубліковану у Facebook Володимиром Черновим.
 
Пляма утворилася через те, що хтось кинув або виплеснув лампадку з олією, яка стояла біля пам'ятника.
Подія сталася на початку вересня.
 
"Двом заявникам, які хотіли зробити заяви окремо, поліція відмовила в прийомі заяв  через однакову причину: за німецькими законами це може зробити лише власник пам'ятника", - написав Чернов. 
 
Він відзначив, що це вже другий випадок вандалізму з монументом.
 
Чернов уже подав заяву від товариства пам'яті українських військовополонених в канцелярію обер-бургомістра Вецлара Манфреда Вагнера з проханням, щоб місто, якому належить пам'ятник, звернулося до поліції.
 
 
Окрім прохання про розслідування заявник попросив про налагодження відеонагляду за пам'ятником.
 
Пам'ятник українцям-військовополоненим у місті Вецлар, федеральна земля Гессен, створив у 1919 році український скульптор, професор художнього училища в Мюнхені Михайло Паращечук. Митець також був автором подібного меморіалу в місті Раштатт, федеральна земля Баден.
 
Зауважимо, в червні в Харкові жінка на замовлення російських спецслужб намагалася підірвати пам’ятник Героям УПА за допомогою саморобного вибухового пристрою.