Комітет Сенату США рекомендував визнати геноцидом Голодомор в Україні

08:33, 27.09.2018
Комітет Сенату США рекомендував визнати геноцидом Голодомор в Україні

Голодомор визнано геноцидом українського народу в 12 штатах США

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

 

Про це повідомили у посольстві України у США.

 

"Проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу", - ідеться в повідомленні.

 

Українські дипломати додають, що резолюцію підготувала та представила група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій на чолі зі співголовами групи дружби з Україною у Сенаті США Робертом Портманом та Річардом Дурбіним.

 

В окремих штатах США Голодомор в Україні визнано геноцидом. За теке рішення проголосували у Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Огайо, Орегоні, Пенсильванії, Канзасі та Міссурі.

 

Як повідомляла "УМ", у книзі американської письменниці Енн Епплбом, лауреатки Пулітцерівської премії за дослідження історії СРСР, українські історики знайшли низку неточностей, завдяки яким ставиться під сумнів політика сталінського режиму на цілеспрямоване винищення українців - геноцид.