Депутат Олександр Онищенко може «сісти» на 12 років

17:39, 15.06.2016

Народному депутату Олександру Онищенку загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі, оскільки йому інкримінуватимуть привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організацію злочинного угрупування.

 

Про це під час брифінгу в середуповідомив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник. І додав, що детективи НАБУ знають, що Онищенко перебуває в Україні.

 

За його словами, угруповання, організоване депутатом Онищенком, завдяки корупційній схемі, яка діяла в компанії «Укргазвидобування», протягом 2013-2016 років «завдало державі збитків на загальну суму 3 млрд. гривень.

 

«37 обшуків відбулося у Львові, Дніпрі, Києві - вилучено півмільйона доларів, і відбувається арешт майна учасників угрупування. 10 людей з угрупування уже затримано», - каже Артем Ситник.

 

Водночас, інший учасник брифінгу - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розраховує на те, що Верховна Рада зніме недоторканність з депутата Олександра Онищенка. За його словами, відповідне подання антикорупційної прокуратури вже лежить на столі Генпрокурора і у середу або четвер буде подане до Верховної Ради.

 

«Я сподіваюсь, що сьогодні або завтра воно (подання – Ред.) буде підтримане, щоб ще на цьому  пленарному тижні воно могло пройти і регламентний комітет у тому числі», – сказав Холодницький.

 

За його словами, нещодавня пожежа у Солом'янському райсуді столиці загальмувала цю справу на один день.