Луценко просить Верховну Раду позбавити Онищенка недоторканності

09:48, 16.06.2016
Луценко просить Верховну Раду позбавити Онищенка недоторканності

Генпрокурор Юрій Луценко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в газових оборудках.

 

Відповідний документ він опублікував на власній сторінці у Facebook у четвер на світанку. Речник Генпрокурора Лариса Сарган додає, що подання було підписане Юрієм Луценком далеко за північ.

 

«Відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України "Про регламент Верховної ради України" направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», - йдеться в оприлюдненому документі за підписом Генпрокурора.

 

Додатково Генпрокурор Луценко направив до Верховної Ради обгрунтування подання на 86-ти аркушах. Цей пакет документів сьогодні вранці до Верховної Ради привіз керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. 

 

Нагадаємо, що подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності у середу підготували і передали на підпис Генпрокурору керівництво НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Утім, у Верховній Раді це подання має пройти процедуру регламентного комітету. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що попросить профільний комітет якнайшвидше розглянути і внести до зали це подання Генпрокурора Луценка.

 

Окремі депутати і експерти припускають, що Онищенко вже втік за кордон. 

 

«Газового короля» Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженими цінами за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування».