Квартиру військового прокурора АТО Кулика обшукало НАБУ

01.07.2016
Слідчі дії проводилися у рамках кримінального провадження, яке було порушено проти Костянтина Кулика за фактом його незаконного збагачення. Представники НАБУ заявили, що військовий прокурор свідомо забарикадувався у приміщенні, щоб не отримувати повідомлення про підозру. Однак, за словами детективів, через те, що цей факт був зафіксований у присутності двох понятих на відеокамеру, у них є всі підстави вважати, що процедуру повідомлення виконано відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України.
 
Костянтин Кулик упевнений, що обшук представники НАБУ свідомо організували у незручний для нього час, щоб зірвати його візит до апеляційного суду, де він мав представляти сторону обвинувачення по справі двох подільників олігарха Сергія Курченка. У своїй скарзі на ім’я головного військового прокурора та Генпрокурора України Костянтин Кулик заявив, що вважає все, що відбувається, замовним розслідуванням, яке сфабриковано з метою затягування справи Януковича—Курченка.
 
«Детективи НАБУ через власні проколи та недбалість зривають роботу одного з головних слідчих по справах Курченка, — прокоментував ситуацію депутат від фракції «БПП» Валерій Карпунцов. — Фактично, це чергова спроба зірвати «газову справу», прикриваючись благими намірами боротьби з корупцією».
 
Абсолютно протилежної точки зору дотримується народний депутат Семен Семенченко, який заявив, що зараз детективи НАБУ вперше розслідують справу за статтею «незаконне збагачення», яку було відкрито проти чинного прокурора. За словами політика, це дає надію, що корупційна вертикаль у військовій прокуратурі буде зруйнована. 
 
До речі, справу за статтею «незаконне збагачення», порушену проти військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, розслідують уже більше чотирьох місяців. За словами заступника керівника антикорупційної прокуратури Максима Грищука, нинішні дії НАБУ ніяк не пов’язані з ходом розслідування справи про розкрадання Януковича та Курченка. А ось сам Костянтин Кулик до цього аж тричі проігнорував виклики на допит у НАБУ, мотивуючи це великим обсягом роботи та відрядженнями. А в день обшуку його квартири, він мав можливість абсолютно спокійно потрапити на судове засідання у «газовій справі», бо мав для цього достатньо часу. Однак, за словами Максима Грищука, сам Костянтин Кулик вирішив просто відсидітися вдома та зайнятися написанням скарг у вищі інстанції.
 
Нагадаємо, що детективи НАБУ порушили кримінальну справу за 368 статтею КК України («незаконне збагачення») проти військового прокурора АТО Костянтина Кулика після того, як з’ясувалося, що він «забув» задекларувати декілька елітних квартир у столиці, а також дві дорогі машини іноземного виробництва.