Автомобіль Tesla потрапив у першу смертельну ДТП

10:57, 01.07.2016
Автомобіль Tesla потрапив у першу смертельну ДТП

Tesla Model S

Автомобіль Tesla Model S потрапив в першу аварію зі смертельними наслідками, під час якої використовувався автопілот. Американський авторегулятор NHTSA вже почав розслідування інциденту. Про це повідомила компанія Tesla в своєму блозі.

Автомобіль Модель S рухався по шосе  і потрапив під вантажний причіп  з високим просвітом: через це основний удар  припав на лобове скло, що призвело до загибелі 40-річного жителя Огайо Джошуа Брауна. Якби машина зіткнулася з передньої або задньої частиною причепа, то стандартні засоби безпеки могли б врятувати водія, пояснили в компанії.
 
Фахівці Tesla  встановили, що ані водій, ані  автопілот не побачили білу сторону причепа на тлі яскравого неба. Через це гальма не застосовувалися, йдеться у блозі Tesla. У компанії додали, що навіть незважаючи на використання автопілота, який офіційно перебуває в стадії тестування, основна відповідальність за рух автомобіля лежить на водієві, який повинен бути готовий в будь-який час перехопити управління.
 
Представники компанії додали, що передали всю інформацію в Національне управління безпекою руху (NHTSA) , яке почало розслідування події. У відомстві повинні вирішити, чи діяв автопілот коректно і чи немає необхідності примушувати виробника відкликати автомобілі.  
 
Аварія сталася у Флориді, 7 травня.
 
Tesla  і глава компанії Елон Маск принесли співчуття родині загиблого водія.
 
Нагадаємо, Tesla Model S - п'ятидверний електромобіль виробництва американської компанії Tesla Motors . Прототип був вперше показаний на Франкфуртському автосалоні в 2009 році.