Юрій Гуртяк і Ярослав Комаров з «Айдару» підірвалися на міні під Мар’їнкою

10:01, 12.07.2016
Юрій Гуртяк і Ярослав Комаров з «Айдару» підірвалися на міні під Мар’їнкою

Яросалав Комаров, "Комарик".

Юрій Гуртяк (позивний «Таєць») з Сєвєродонецька і Ярослав Комаров (позивний «Комарик») з Києва загинули 11 липня близко 6-ї ранку натрапивши на міну направленої дії МОН-50 неподалік Новомихайлівки (район Мар'їнки, Донецька область). Ще одного бійця було поранено.  

 

Про це повідомив у Facebook блогер Ян Осока, який регулярно оприлюднює прізвища і світлини загибилих захисників України.

 

«Юрій Олександрович Гуртяк (позивний «Таєць»), мешканець Сєвєродонецька, чемпіон світу з тайського боксу. Ярослав Михайлович Комаров (позивний «Комарик»), мешканець Києва, служив у саперному взводі, - написав Ян Осока і оприлюднив фото загиблих героїв. - Обидва - бійці 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 10-ї ОГШБр.»

 

                                                   Юрій Гуртяк, "Таєць". 

 

За даними блогера, сапери разом із групою прикриття висунулись на передній край і натрапили на міну направленої дії. Загиблих побратими виносили вже під час обстрілу.

 

«Похорон бійців (труна, форма, транспорт) повністю на плечах батальйону, - зазначає Ян Осока. - Як дешево ціниться державою свобода та спокій свого народу, що здобувають добровольці на війні. Як дешево.»

 

Як з’ясувала «Україна молода», уродженець Сватівського району Луганщини, чемпіон світу з тайського боксу, 30-річний Юрій Гуртяк пішов захищати рідну землю ще у 2014 році. «Таєць» навчався у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля. Брав участь у боях в районі траси «Бахмутка».

 

Юрій Гуртяк є одним із засновників ГО «Спілка ветеранів бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів «Безпека Волині».

 

32-річний сапер Ярослав Комаров був киянином, під Мар’їнку потрапив нещодавно, вналідок ротації.

 

Офіційні речники штабу АТО ще не повідомили про загибель Юрія Гуртяка і Ярослава Комарова.