Святослав Протас звільнений з посади заступника голови Держсанепідслужби через корупцію

14:27, 14.07.2016
Святослав Протас звільнений з посади заступника голови Держсанепідслужби через корупцію

Святослав Протас.

Кабінет міністрів звільнив Святослава Протаса, якого підозрюють у хабарництві й розкраданні коштів, з посади заступника голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

 

Відповідне розпорядження від 13 липня оприлюднене у четвер на офіційному сайті уряду.

 

Згідно іншого розпорядження Кабміну, Святослав Протас також відсторонений від виконання  обов'язків голови Держсанепідслужби, які він виконував до 13 липня.

 

Нагадаємо, що 30 червня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і поліція затримали на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протаса.

 

Тоді глава МВС Арсен Аваков повідомляв, що група чиновників, на чолі з Протасом, «розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів».

 

«На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тис. грн.), учасники афери були затримані», - повідомляв Арсен Аваков.

 

2 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Святославу Протасу запобіжний захід у вигляді сплати понад 413 тис. грн. застави.

 

8 липня захисники чиновників Державної санітарно-епідеміологічної служби Святослава Протаса і Олександра Чепурного внесли за них застави.