Будівельного афериста Войцехівського випустили під заставу

14:41, 27.07.2016
За київського забудовника Анатолія Войцехівського, якого затримали за підозрою у будівельних аферах та тримали у Лук'янівському СІЗО, внесли заставу у розмірі 14 млн грн. Квитанцію про оплату отримав Печерський райсуд Києва. Про це повідомляє ТСН.
 
Прокуратура порушила проти нього 46 проваджень з 2012 року.
 
Нагадаємо, Анатолія Войцеховського затримали 15 липня. Генпрокуратура висунула йому обвинувачення в порушенні ч. 3 ст. 212 КК України - ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн та ч. 5 ст. 191 - організація злочинної групи для самовільного захоплення земельної ділянки. Йдеться про землю територіальної громади Києва, яка розташована по вул. Закревського, 42 та будівництво ЖК «Перлина Троєщини», під час якого Войцехівський обманом заволодів коштами громадян у розмірі 2,6 млн. грн.
 
Слідство встановило, що забудовник відкрив кілька фіктивних фірм та з 2011 року проводить на території Києва незаконне будівництво кількох житлових комплексів за адресами: вул. Руданського, 3А і 9-А, Стратегічне шосе, 53, вул. Харківське шосе, 19 і 19-А, вул. Світла, 3, вул. Олевська, 15, вул. Закревського, 42-А, вул. Ракетна, 24 та бульвар Гашека, 20, 22, 24.
 
Також розслідуються факти самовільного захоплення ще 40 земельних ділянок у Києві, на яких відбувалося самовільне будівництво без дозвільних документів. Деякі з цих об'єктів уже введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів та незаконно зареєстровані в Державному реєстрі нерухомого майна.
 
У зв"язку з відкритими кримільнаними справами було прининено будівництво житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка". 
 
На майно Войцехівського і захоплені земельні ділянки  на суму понад 200 млн. грн. накладено арешт.
 

Як повідомляв радник мера Києва Павло Рябікін, компанії Войцехівського "Сіті Груп" та "Укогруп" ведуть забудову 42 масштабних проектів, серед яких: ЖК "Перлина Троєщини", ЖК "Мозаїка", ЖК "Затишний", ЖК "Сосновий бір", ЖК "Східна брама2, ЖК "Молодіжна ініціатива", ЖК "Печерський Бастіон", ЖК "Родинний затишок", ЖК "Флагман2, ЖК "Мега-Сіті", ЖК "Стародарницький", ЖК "Совські ставки", ЖК "Синьоозерний", ЖК "Маргарита", ЖК "Шевченківський квартал", ЖК "Перспектива", ЖК "Кузьминський" та інші.

 

Посадовим особам "Сіті Груп" та "Укогруп"загрожує тюремний строк від 5 до 20 років.