Міністерство Стеця буде малювати мурали в зоні АТО

13:45, 29.07.2016
Міністерство Стеця буде малювати мурали в зоні АТО

Міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував художній проект зі створення муралів (настінних малюнків) у зоні АТО, в реалізації якого візьме участь новопризначений радник міністра, засновник одного з найбільших міжнародних арт-проектів "Art United Us" Гео Лерос. Про це повідомляє сайт відомства.
 
Як повідомив міністра, великий мистецький проект в зоні АТО, який має підвищи рівень патріотизму мешканців східних регіонів, заплановано на осінь. "Цей проект також сприятиме розширенню кругозору та, певним чином, виховувати дух відповідальності за країну. Це, свого роду, інформаційна політика через мистецтво", - зазначив Юрій Стець.
 
У реалізації проекту міністру допомагатиме киянин, художник Гео Лерос. Саме йому належить ідея створення муралів на міських стінах, різних скульптурних і паркових композиціях. Кияни та гості столиці мають змогу милуватися цілою серією цікавих настінних малюнків на зовнішніх стінах будинків, які Гео з командою художників реалізує в рамках свого проекту CityArt за рахунок підтримки київської держадміністрації і приватних інвесторів.
 
Гео згодився на пропозицію міністра і додав: "Разом зі своєю командою, із всесвітньо відомим художниками, ми акцентуватимемо на важливості територіальної цілісності України та показуватимемо світу, що Україна прагне миру».
 
Зазначимо, що раніше Міністерство інформаційної політики України підтримало створення муралу в Чорнобилі до річниці трагедії на атомній електростанції.
 
У рамках міжнародного арт-проекту "Art United Us" в Україні створюється 200 муралів 200 кращими художниками з усього світу.