Йосип Кобзон судиться з бізнесменом, який програв у карти позичені в нього 25 мільйонів доларів

14:18, 29.07.2016
Йосип Кобзон судиться з бізнесменом, який програв у карти позичені в нього 25 мільйонів доларів

Депутат Держдуми Росії і «Герой ДНР» Йосип Кобзон подав до суду на знайомого бізнесмена Вагіфа Пейсахова, який три роки позичив у нього 25 мільйонів доларів і не повернув.  У заявіКобзона в поліцію сказано, что Пейсахов узяв гроші начебто на розвиток бізнесу, однак програв позичені гроші в карти, повідомляє  «Газета.Ру».

 

Сам затриманий бізнесмен визнав, що гроші у Кобзона брав, але заперечує намір їх привласнити. Більше того, він стверджує, що уже повернув 8 мільйонів доларів у рахунок боргу, і збирався розраховуватися й далі. Представник Кобзина також підтвердив, що боржник обіцяв передати Кобзону магазин в Ставрополі і кілька своїх автомобілів у рахунок погашення боргу, але цього виявилося мало. Свої збитки Кобзон оцінив у 26 млн. доларів (борг плюс витрати). Затримали Пейсахова, до речі, в офісі Кобзина, коли той прийшов домовлятися про відстрочку, хоча, як зазначив його адвокат, у бізнесмена були всі можливості переїхати до Ізраїлю.

 

Сам Йосип Кобзон на перше судове засідання, яке відбулося 28 липня в Одінцовському суді Москви, не з’явився. За інформацією адвоката, співак перебуває за кордоном. Як відомо, Євросоюз відповідно до накладених на Росію санкцій заборонив Йосипу Кобзину в’їзд на територію ЄС, однак пізніше Італія як виняток, надала йому річну національну візу для проведення лікування (Йосип Кобзон не перший рік лікується від раку).

 

Друге засідання призначене на 29 серпня, і до цього часу сторона потерпілого зобов’язалася забезпечити явку Кобзона в зал суду, — йдеться в повідомленні.

Цікаво, що в ході судового засідання ні в кого не виникло запитання, скільки взагалі коштів на рахунку співака, що він може легко дати в борг 25 мільйонів доларів? І яким чином були зароблені такі кошти, наскільки легальним є їхнє походження?  

 

Нагадаємо, що в Україні після відкритої підтримки очільників «ДНР» та «ЛНР» за антиукраїнські висловлювання Йосип Кобзон був оголошений персоною нон-грата, а також позбавлений звань «почесний громадянин Полтави» та «почесний громадянин Дніпропетровська».