Під Генпрокуратурою горять фаєри, сходи залиті кров'ю (фото)

16:11, 29.07.2016
Під Генпрокуратурою горять фаєри, сходи залиті кров'ю (фото)

Окремі народні депутати та представники добровольчих батальйонів влаштували мітинг під будівлею Генпрокуратури у п’ятницю. Мітингувальники вимагають чесного розслідування справи про вбивство журналіста Олеся Бузини і підтримують підозрюваних – добровольців Андрія Медведька і Дениса Поліщука.

 

Депутати (переважно з фракції «Самопоміч») і активісти також наполягали на зустрічі із Генпрокурором Юрієм Луценком і на притягненні до відповідальності прокурора Станіслава Гущесова. За словами пікетувальників, саме цей прокурор санкціонував незаконні слідчі дії щодо Медведька і Поліщука.

 

 

Після того, як мітингувальники у балаклавах запалили фаєри та залили червоною кров'ю сходи Генпрокуратури (раніше фарбою було залито автомобіль судді, який веде справу про вбивство Бузини), ініціативну групу з числа активістів запросили на зустрічі з керівництвом Генпррокуратури.

 

Самі активісти говорять, що кров, яку вони виливали з трилітрових банок, уособлює кров підозрюваних Медведька, Поліщука та інших бійців добровольчих батальйонів, яких зараз притягують до кримінальної відповідальності. Активісти кажуть, що використали для акції кров тварин - биків і свиней. Поліцейські, які прибули на місце, взяли зразки розлитої крові для експертизи. 

 

Пізніше прокурор Ольга Коріняк заявила пресі, що Генпрокуратура ймовірно закриє кримінальне провадження щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, якщо результати судової експертизи зразків їхньої крові не співпадуть зі зразками з місця злочину.

 

Водночас, якщо генетичні зразки, які відібрані на місці події, будуть підтверджені і ідентифіковані з ознаками відібраної крові у наших підозрюваних... то, швидше за все обвинувальний акт щодо цих осіб буде направлений до суду», - сказала пані Корніяк.

 

Прокурор Корніяк запевняє, що розслідування вбивства Бузини «позбавлено будь-якої упередженості і буде ґрунтуватися виключно на результатах судово-медичних експертиз та інших зібраних доказах».

 

 

Нагадаємо, що Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року біля під'їзду власного будинку. У вбивстві підозрюють націоналістів Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

 

9 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для Поліщука з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 25 березня 2016 року Печерський райсуд Києва відпустив під особисте зобов'язання Медведька.