Депутат-втікач Олександр Онищенко продав коней і просить притулку в Лондоні

15:34, 29.07.2016
Депутат-втікач Олександр Онищенко продав коней і просить притулку в Лондоні

Олександр Онищенко позбувся улюбдених коней.

Народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко, який втік з Україні напередодні можливого арешту, нині перебуває в Лондоні і готується судитися з українськими правоохоронцями. Він також просить владу Великобританії надати йому політичний притулок.

 

Про це депутат Онищенко повідомив на власній сторінці у Facebook, а також під час телефонної розмови із ведучими каналу «112 Україна».

 

Звинувачуваний в розкраданні коштів Олександр Онищенко каже, що продав усіх своїх породистих скакунів і втратив свій бізнес в Україні.

 

«Його (бізнес –Ред.) забрали. Весь. Побачимо скоро нових господарів», - сказав Онищенко.

 

Відтак, депутат Онищенко подав відповідні документи, в яких просить владу Великобританії надати йому політичний притулок. При цьому, він не збирається складати мандат депутата, а планує доводити свою невинуватість.

 

«По-перше, я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного переміщення. Саме тут за безпосередньої участі авторитетної міжнародної юридичної кампанії готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках докази власної невинуватості в чому б то не було», – каже депутат-втікач.

 

Онищенко уточнює, що обрав саме Лондон, оскільки йому «потрібен максимально відкритий процес з публічною оцінкою доказів сторін».

 

«Це вкрай важливо з урахуванням немислимої пристрасті нинішніх українських правоохоронців до публічної брехні, фальсифікації свідчень і документів. Крім того, британське правосуддя абсолютно не вірить на слово будь-яким офіційним особам, не корумпується в рамках політичної чи економічної доцільності і вкрай скрупульозно підходить до всебічної оцінки доказів сторін», – додає мільярдер Онищенко.

 

Онищенко такоє стверджує, що повідомлення про його втечу до Росії не відповідають дійсності, бо він побував у цій країні лише «в рамках особистої і короткої поїздки». Також він наполягає, що не тікав, а ретельно вибирав юрисдикцію для свого захисту і в результаті зупинився на Великій Британії.

 

Депутат Онищенко обіцяє, що «в найближчі години» його юридична група направить українському слідству листа, де офіційно буде зазначено місцейого перебування.

 

Нагадаємо, що депутат Олександра Онищенка та його спільників звинувачують у розкраданні коштів державної компанії «Укргазвидобування» у великих розмірах.

 

5 липня Рада позбавила Онищенка недоторканності і дозволила його арештувати. Але за декілька днів до цього він втік з України і наразі переховується.