Депутат Макарівської райради Матвій Євсеєнко переховується від поліції після жахливої ДТП

17:08, 29.07.2016
Депутат Макарівської райради Матвій Євсеєнко переховується від поліції після жахливої ДТП

Поліція Києва вживає заходів для затримання винуватця ДТП на Кільцевій дорозі, в результаті якої двоє людей госпіталізовано. Йдеться про депутата Макарівської райради, 27-річного киянина Матвія Євсеєнка, який в ніч на п’ятницю напідпитку стріляв у таксистів, а потім, тікаючи від поліції влаштував жахливу ДТП.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

 

Щоправда пані Максимець не повідомляє прізвище втікача, який у п‘ятницю після обіду втік від поліції з лікарні. За її словами, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження. У крові порушника виявили 1,8 проміле алкоголю. 

 

Спільнота «Київ оперативний» і волонтер Роман Сініцин повідомляють у Facebook подробиці нічного інциденту.

 

За їхніми даними, депутат Євсеєнко напився і побився з таксистами. Потім стріляв по ним з пістолета. Але коли прибув наряд патрульної поліції, депутат Макарівської райради почав тікати на джипі Toyota Prado від Борщагівки в сторону Жулянського шляхопроводу. 

 

«Варто зауважити, що копи не застосовували табельні «Форти» під час погоні. Могли стріляти по колесам, бо пройшла інформація про п'яного озброєного водія, але не стали. Мабуть приклад Олійника навчив», - пише Роман Сініцин.

 

На розвороті джип вилетів на зустрічну смугу і миттєво протаранив «Волгу» з причепом, що відлетіла на автомобіль Mazda, що їхав позаду. В аварії важко постраждали чоловік і жінка з «Волги», їх буквально «вирізали» з купи металобрухту рятувальники ДСНС. Зараз подружжя перебуває у лікарні у важкому стані.

 

Після цього депутат Євсеєнко закрився у джипі і відмовлявся вийти на вимогу поліції. Поліцейським довелося вибивати скло, щоб витягнути порушника звідти.

 

                                                                       Матвій Євсеєнко. 

 

Утім, за словами сина потерпілих у ДТП – Олександра Новікова винуватця вдалося втекти з лікарні, оскільки його ніхто не охороняв. Він також стверджує, що Євсеєнку поліція ледь не одразу повернула пістолет, оскільки він зареєстрований. І це при тому, що п’яний депутат тікав від поліції.

 

Новіков також повідомив у коментарі «Цензор.нет», що Євсеєнко намагався відкупитися за вчинене грошима, проте він не взяв ці кошти.

 

«Приходили його ходаки, намагалися дати мені 20 тисяч гривень. Як я міг брати гроші за батьківське здоров'я? Та й не в грошах справа. Факт того, що виродка треба покарати, - обурюється пан Олександр. - У батька друга операція за добу. Рідина накопичується в легенях, розірвано одну легеню. Зламано два ребра, стегно, ногу, руку. І йому важко дихати. Але він трохи при тямі. У мами черепно-мозкова травма. Їй зробили трепанацію черепа. Вона лежить непритомна, роблять штучну вентиляцію легень.»