Олімпіада у Ріо-де-Жанейро відбудеться без російських важкоатлетів

22:11, 29.07.2016
Олімпіада у Ріо-де-Жанейро відбудеться без російських важкоатлетів

Збірну Росії з важкої атлетики у повному складі (загалом 8 спортсменів) відсторонено від участі в Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть у Ріо-де-Жанейро.

 

Таке рішення ухвалила Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) у п’ятницю.

 

Причиною відсторонення стали докази вживання допінгу в російському спорті, повідомляється на офіційному сайті IWF. 

 

У Міжнародній федерації важкої атлетики підкреслюють, що репутація важкої атлетики як виду спорту серйозно постраждала від дій російських спортсменів. Тому таке покарання застосовується для того, щоб зберегти статус спорту.

 

Раніше, 18 липня, Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) знайшло підтвердження фактів вживання допінгу російськими спортсменами на Олімпіаді в Сочі 2014 року.

 

Зокрема, за висновками WADA, Міністерство спорту РФ керувало, контролювало і проводило маніпуляції з результатами аналізів спортсменів і їх антидопінговими пробами при активній участі ФСБ.

 

17 червня Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) на засіданні ради залишила в силі дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

 

В даний момент російські легкоатлети відсторонені від участі в міжнародних змаганнях. Таке рішення було ухвалено в листопаді 2015 року після доповіді незалежної комісії WADA, яке звинуватило російські спортивні організації і владу у втручанні в роботу антидопінгової лабораторії в Москві.

 

Згідно даних розслідування журналістів німецького телеканалу ARD, Міністр спорту Росії Віталій Мутко міг бути причетний до приховування інформації про систематичне застосування допінгу російськими спортсменами.