Суддя Микола Чаус попався на хабарі у розмірі $150 тисяч

07:51, 10.08.2016
Суддя Микола Чаус попався на хабарі у розмірі $150 тисяч

Детективи Національного антикорупційного бюро(НАБУ) зловили суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса під час отримання хабара у розмірі 150 тисяч (понад 3,7 млн ​​грн). Але затримати скандально відомого Чауса неможливо через суддівську недоторканність.  

 

Про це повідомила прес-служба НАБУ.



"Правопорушення кваліфіковано за ч.4. ст.368 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна" - йдеться у повідомленні НАБУ.

Народний депутат  Мустафа Найем написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що  цей суддя раніше був відомий завдяки веденню гучних політичних справ.
"Микола Чаус займався досить чутливими кейсами - системно працював проти активістів у 2013-2014 році, залишився на своїй посаді після Майдану, вів справу проти Генадія Корбана і навіть встиг відмінити розшук Юрія Іванющенка", - зазначив Найем.

 

Пізніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив у Facebook, що на місці передачі хабара судді Миколі Чаусу вилучили трилітрову скляну банку з грошима.

 

«На місці передачі хабара вилучено речовий доказ – ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні статки», – продемонстрував Холодницький фото банки з грошима у середу.

 

 

Водночас, як наголосив керівник САП Холодницький, суддю Чауса не можна затримати та взяти під варту, адже згідно з Конституцією він має суддівський імунітет.

 

«Верховна Рада зараз знаходиться на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути відповідне подання про надання згоди на його затримання та взяття під варту, як це було з одеським суддею Бураном», – зазначив пан Холодницький.