Антикорупційна прокуратура повідомить про підозру суддю Чауса у четвер

12:03, 10.08.2016
Антикорупційна прокуратура повідомить про підозру суддю Чауса у четвер

Спеціалізована антикорупційна прокуратура(САП) готова у четвер повідомити про підозру суддю Дніпровського райсуду Миколу Чауса, якого спіймали на отриманні хабаря розміром 150 тисяч доларів. Про це повідомив заступник керівника САП Володимир Кривенко в ефірі 112 телеканалу.

 

"Керівник САП Назар Холодницький зараз перебуває у закордонному відрядженні, а за законом тільки він має підписати підозру судді, підозра вже готова, електронними засобами зв'язку відправлена Назару Івановичу, сподіваюся, що він в Латвії вичитає її, і сьогодні при поверненні о 20:00, він підпише, і ми повідомимо завтра вже суддю процесуально, за всією процедурою, про підозру" - заявив Кривенко.

 

Після оголошення підозри САП проситиме голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати позачергову сесію, щоб депутати проголосували за позбавлення Чауса суддівського імунітету. Нині Верховна Рада на канікулах і відкриття сесії заплановане тільки на початок осені, а згідно з українським законодавством, тільки Верховна Рада може позбавити суддю імунітету.

 

У Міністерстві юстиції не виключають, що скандальний суддя може втекти з України, поки йому готуватимуть підозру. Про це заявила голова департаменту з люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко.

 

"У нас Верховна Рада у відпустці, Конституційний суд - у відпустці, Вища рада юстиції - у відпустці. Тобто частина державних органів не здійснює свої повноваження апріорі. І якщо можна затримати суддю не у зв’язку із його професійною діяльністю, а в зв’язку з тим, що він зробив інший тяжкий злочин - це неможливо зробити зараз", - сказала Козаченко.