НАБУ почало кримінальне провадження проти співробітників ГПУ - Ситник

16:18, 15.08.2016
НАБУ почало кримінальне провадження проти співробітників ГПУ -  Ситник

Національне антикорупційне бюро України(НАБУ) відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генпрокуратури, які викрали і утримували працівників НАБУ. Про це заявив директор бюро Артем Ситник.

 

«Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за низкою статей, зокрема за фактом незаконно викрадених працівників НАБУ... зловживання владою і службовим становищем працівниками Генеральної прокуратури та низкою інших, зокрема пов’язаних з катуваннями», – зазначив Ситник.

 

У НАБУ стверджують, що співробітники Генеральної прокуратури працівники незаконно затримали і застосовували незаконні психологічні й фізичні засоби впливу до працівників НАБУ. Проте Ситника запевнив, що війни між НАБУ і Генпрокуратурою немає.

 
«Ніякої війни між Генеральною прокуратурою України і Національним антикорупційним бюро, а також особисто між мною і генеральним прокурором України Луценком Юрієм Віталійовичем немає», – заявив Ситник.
 
Директор НАБУ заявив, що виконуються дії щодо захисту особистих інтересів керівників і співробітників департаменту Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.
 
За даними НАБУ, 12 серпня під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами НАБУ, до приміщення, в якому перебували працівники бюро, намагалися проникнути співробітники Генпрокуратури, які сприйняли дані слідчі дії, як стеження за собою. В результаті виникла «позаштатна робоча ситуація», яку вдалося врегулювати після втручання керівників ГПУ і НАБУ, заявили в бюро 13 серпня.