Під ГПУ зібрався мітинг на підтримку НАБУ

10:35, 17.08.2016
Під ГПУ зібрався мітинг на підтримку НАБУ

 

 

 

У середу під Генпрокуратурою зібрався мітинг на підтримку Національного антикорупційного бюро України(НАБУ).

 

Демонстранти вимагали розслідувати нещодавню сутичку між співробітниками ГПУ і НАБУ. Зокрема, участники акції вимагали покарати співробітників ГПУ, які перешкоджали діяльності НАБУ.  Люди тримали транспаранти з написами "Прокурорських катів - за грати", "#Stand_for_NABU", "Луценко, руки геть від НАБУ!", "Суса - за ґрати". На мітингу були присутні також народні депутати Мустафа Найєм, Сергій Лещенко та Єгор Соболєв.

 

Напередодні Мустафа Найєм повідомив, що прокуратура разом із СБУ готують ряд кримінальних проваджень проти співробітників НАБУ, у тому числі і проти керівників середньої ланки. Про це Найєм написав на сторінці у Фейсбуці. 

 

"Найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів. Атака буде по усіх фронтах - звинуваченння у протиправній діяльност, публічна дискредитація, саботаж, повне призупинення створення Антикорупційного суду. Це все після майже тижневого мовчання Генерального прокурора у відповідь на викрадення двох працівників НАБУ, яких більше десяти годин утримували у приміщенні департамента ГПУ на вул. Симона Петлюри 7/9 і намагались шляхом тортур вибити необхідні показання", - написав Найєм.

 

Як повідомляла "УМ", НАБУ відкрило кримінальне провадження проти співробітників Генпрокуратури, які викрали і утримували детективів НАБУ. Натомість слідчі Генпрокуратури спільно з колегами з СБУ готують низку кримінальних проваджень щодо детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за результатами скандальної сутички між працівниками відомств, яка відбулася на вулиці Симона Петлюри у центрі Києва 12 серпня.