Луценко хоче залагодити конфлікт між ГПУ і НАБУ

21:27, 17.08.2016
Луценко хоче залагодити конфлікт між ГПУ і НАБУ

Луценко, Холодницький, Вітвицький і Ситник під час зустрічі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повернувся із закордонного відрядження і намагається залагодити конфлікт, який виник між співробітниками ГПУ та детективами і спецпризначенцями НАБУ в центрі Києва 12 серпня. Для цього Луценко зустрівся з Президентом Порошенком, керівниками силових структур тощо.

 

Про це Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebookу середу ввечері.

 

Спочатку Генпрокурор і його радник, колишній помічник федерального прокурора США Богдан Вітвицький заслухали пояснення заступника Генпрокурора Юрія Столярчука і начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимира Гуцуляка.

 

«Потім зустрівся з Президентом та керівниками всіх правоохоронних структур. Завершив день нарадою з керівниками НАБУ та САП. Рішення підтвердили, що у нас спільні цілі і спільна відповідальність», - написав Луценко і оприлюднив відповідне фото.

 

Керівники НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - Артем Ситник і Назар Холодницький наразі не повідомляють про рішення, ухвалені під час зустрічі з Генпрокурором Юрієм Луценком.

 

Водночас, речник Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook повідомила, що спільний брифінг керівників Генпрокуратури і НАБУ відбудеться у четвер, 18 серпня о 12:00.

 

Нагадаємо, ЩО 12 серпня під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, до приміщення, в якому перебували детективи НАБУ, намагалися проникнути працівники Генпрокуратури, у зв’язку виявленням стаціонарного посту спостереження за своїми співробітниками.

 

У НАБУ ж заявили, що усі слідчі дії за місцем інциденту відбувалися за рішенням суду у повній відповідності до закону.

 

Начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ трьох  співробітників прокуратури.

 

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох «технічних» працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Після цього, співробітників бюро тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

 

Відтак, НАБУ почало кримінальне провадження проти співробітників ГПУ за фактами викрадення людей, зловживання владою і службовим становищем, катування тощо.

 

Тим не менше, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що війни між ГПУ і НАБУ, а також особисто між ним і Генпрокурором Юрієм Луценком немає.