СБУ візьметься за розслідування конфлікту між ГПУ і НАБУ

13:08, 18.08.2016
СБУ візьметься за розслідування конфлікту між ГПУ і НАБУ

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко передасть розслідування інциденту між Національним антикорупційним бюро і ГПУ до Служби безпеки України для неупередженого слідства. Про це генпрокурор повідомив на брифінгу після переговорів з директом НАБУ Артемом Ситником.

 

"Для того, щоб слідство щодо цього інциденту було об'єктивним за пропозицією глави Антикорупційного бюро пана Ситника я як генпрокурор передаю розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ за результатами цього інциденту до органу, який буде проводити неупереджене і об'єктивне розслідування – Службі безпеки України", – повідомив Луценко.

 

У розслідуванні візьмуть участь представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також – в якості фахівця – американський юрист українського походження Богдан Вітвицький.

 

Луценко зазначив, що бачить ознаки правопорушень з боку обидвох сторін. Генеральний прокурор наголосив, що вважає неприпустимою ворожнечу між співробітниками ГПУ і НАБУ.
 
 
Як повідомляла "УМ", 17 серпня під ГПУ відбувся мітинг на підтримку НАБУ
 
 
Раніше НАБУ відкрило кримінальне провадження проти співробітників Генпрокуратури, які викрали і утримували детективів НАБУ.
 
 
Натомість слідчі ГПУ спільно з колегами з СБУ готують кримінальні провадження щодо детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за результатами скандальної сутички між працівниками відомств, яка відбулася на вулиці Симона Петлюри у центрі Києва 12 серпня.