Рада готова зняти недоторканість з судді Чауса за гроші в трилітрових банках

19:08, 23.08.2016

Верховна Рада у перший день роботи після канікул розгляне питання про зняття недоторканості з судді Миколи Чауса, упевнений глава парламенту Андрій Парубій.

"Я впевнений, в перший же день нашої роботи питання про зняття недоторканності і арешту Чауса буде порушено, буде позитивно вирішено Верховною Радою, як і всі інші антикорупційні ініціативи", - сказав спікер у вівторок.

Парубій нагадав, що Верховна Рада України отримала подання Генерального прокурора про надання парламентом згоди на затримання та арешт судді Чауса 16 серпня. "Згідно з регламентом, комітет має 20 днів, щоб розглянути це питання", - нагадав Парубій.

При цьому він відзначив, що не можна порушувати передбачену законом процедуру, ,оскільки потім рішення парламенту може бути оскаржено в суді та скасоване судом, а також нагадав, що 1 вересня її буде спрощено. "Вже з 1 вересня буде зовсім інша, спрощена процедура надання дозволу на арешт судді", - сказав спікер.

Як повідомляла "УМ", ввечері 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені у двох скляних трилітрових банках, які суддя особисто закопував лопатою у дворі власного приватного домоволодіння.