Олександр Цукерман помер від вистрілу поліцейського в серце: висновок судмедекспертів

11:44, 25.08.2016
Олександр Цукерман помер від вистрілу поліцейського в серце: висновок судмедекспертів

Криве Озеро бунтувало всю ніч. (novosti-n.org)

З тіла загиблого на Миколаївщині Олександра Цукермана судмедексперти витягли чотири кулі: дві з них потрапили у серце і ще одна - застрягла в легенях.

Виявилося, що один з поліцейських стріляв у попередньо знерухомленного чоловіка з травматичного пістолета так званими «патронами Флобера».

Причому експерти стверджують, що стріляли в жертву впритул з близької відстані.

Уже готовий офіційний документ за підсумками судово-медичної експертизи, яку провели в Миколаївському обласному бюро судмедекспертиз буквально через кілька годин після вбивства.

Висновок судмедекспертів однозначний: причиною смерті 32-річного жителя селища Криве Озеро стала гостра внутрішня кровотеча та травматичне ураження серця.

Один із затриманих офіцерів поліції вже дав свідчення про те, що зробив декілька пострілів з особистої пневматичної зброї. За інформацією слідчих прокуратури Миколаївської області, свій пістолет поліцейський викинув у річку в той момент, коли разом зі своїми товаришами просто втік з місця злочину.

Зараз ідуть переговори з морськими котиками 73-го морського центру спеціальних операцій з тим, щоб залучити водолазів та знайти знаряддя вбивства.

На даний час райвідділ у селі Криве Озеро охороняється силами правоохоронців, а також за допомогою бійців загонів спецпризначення «Святий Миколай» та «Азов».

У ніч після вбивства натовп людей спочатку намагався лінчувати шістьох затриманих поліцейських. За інформацією в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Миколаївській області Олександра Савченка, в момент зіткнення правоохоронців з людьми, троє поліцейських отримали легкі тілесні ушкодження та забої.

Люди просто намагалися вчинити самосуд і мало не розірвали на шматки як заарештованих вбивць у погонах, так і їх супроводжуючих.

Після того, як автозак із затриманими все ж таки зміг виїхати до Миколаїва, мешканці села Криве Озеро вирушили на штурм місцевого райвідділу поліції. Ворота поліцейських таранили на машині, а потім - підпалили шини та картонні коробки, повністю блокувавши доступ до райвідділу поліції.

Однак, ближче до ранку 25 серпня людей все ж таки вдалося заспокоїти. Зараз час родичі Олександра Цукерман готуються до похорону, які відбудуться 26 серпня. А у Центральному суді Миколаєва обирають запобіжний захід для трьох затриманих співробітників Кривоозерського відділення поліції.

Як повідомляля "УМ", у ніч на 24 серпня шестеро поліцейських жорстоко побили 32-річного мешканця села Криве Озеро Олександра Цукермана. На місце події правоохоронців викликала дружина покійного, щоб «заспокоїти» свого чоловіка, який розбушувався через зловживання алкоголем.

У підсумку, правоохоронці закатували чоловіка до смерті, причому, попередньо одягнувши на нього наручники.