У Саках дружину арештованого львів'янина без засобів існування і з немовлям на руках вигнали на вулицю

16:45, 26.08.2016
У Саках дружину арештованого львів'янина без засобів існування і з немовлям на руках вигнали на вулицю

У Саках дружину українця Андрія Захтея, який підозрюється в спробі здійснення терактів на території Криму, вигнали з квартири з восьмимісячною дитиною на руках. Перед тим квартиру, де жила дружина заарештованого "диверсанта", уродженка Львова  Оксана Стецюк, обшукали співробітноки ФСБ Росії. Відібрали все цінне. 

 

Після цього господарі квартири виселили її на вулицю. Про це повідомила Кримська правозахисна група.

 

За її інформацією, жінка лишилася без засобів існування і зараз перебивається у знайомих.

 

За словами Оксани, 7 серпня близько 7 години ранку до неї в квартиру в місті Саки, де вона проживала разом з чоловіком і дитиною, увірвалися співробітники ФСБ РФ, провели обшук, вилучили комп'ютери її та Андрія, мобільні телефони, сімкарти, документи на автомобіль та інші речі. Після чого господиня квартири, яку вони винаймали, в категоричній формі наказала звільнити помешкання.

 

Нагадаємо, що Андрія Захтея було затримано в ніч на 7 серпня і звинувачено у «входженні в диверсійну группу». Сама Оксана стверджує, що її чоловік займався приватним перевезенням на своєму автомобілі. «Напередодні обшуку, 6 серпня, ввечері йому подзвонили і запропонували звичайну роботу з підвозу людей. Захтей поїхав за викликом в село недалеко від Красноперекопська. Один раз зателефонував дружині, сказав, що не зміг виконати замовлення і після цього зник. Більше на зв'язок не виходив», - повідомляє Кримська правозахисна група.

 

Цікаво, що днями у Оксани Стецюк почалися проблеми і з соцмережами. «Друзі, ваші повідомлення не відкриваються. Шукайте мене в «Однокласниках» чи «В контакті», - написала вона 16 серпня на своїй сторінці у «Фейсбуці».

 

Оксана всіляко заперечує причетність чоловіка до диверсійних груп. За її словами, до переїзду в Крим у 2016-му році Андрій Захтей працював у Москві та країнах Європи на будівництві, а з 2012 року був начальником будівельної дільниці АЗС Газпромнефть.

 

Нагадаємо, що 10 серпня ФСБ заявила, що Міноборони України нібито відправило до Криму кілька груп диверсантів, щоб здійснити терористичні акти. Наразі відомі імена трьох заарештованих за звинуваченням у диверсіях: Євген Панов, Андрій Захтей і Ридван Сулейманов.

 

Україна назвала цю інформацію «провокацією» і має намір ініціювати скликання Ради безпеки ООН у зв'язку із заявами лідера РФ Володимира Путіна про «терористів і українських диверсантів» у Криму.