Вбивство Олександра Цукермана: не обійшлось без любовного "трикутника"

15:19, 26.08.2016
Вбивство Олександра Цукермана: не обійшлось без любовного "трикутника"

Подружжя Цукерманів ростило двох синів.

Жителі Кривого Озера стверджують, що конфлікт в родині жорстоко вбитого поліцейськими Олександра Цукермана стався через місцевого таксиста на ім'я Василь і розказали, що у дружини загиблого Алли були з ним досить близькі стосунки.

 

"Так всі знають, що з таксистом у неї були теплі відносини. Чоловік застав її в ту ніч в обнімку з іншим чоловіком. Це пояснює і те, чому у машини таксиста розбите скло, і чому таксист сам весь в синцях. Олександр служив в АТО. Після повернення працював на вахті в Чернівцях, де трасу будують. Дуже добре заробляв ", - розповіла журналістам місцева мешканка Олена. За її словами, таксиста звати Василь, він - вдівець, виховує двох дочок.

 

Однак, родичі та сусіди кажуть, що у Алли та Олександра були добрі стосунки, вони вели активний спосіб життя, часто влаштовували посиденьки з друзями.

 

Це й підтверджує пост Алли Цукерман, який вона розмістила буквально за пару годин до вбивства на своїй сторінці Вконтакті: "А ти єдиний з усіх чоловіків, з ким хочеться сімейного затишку. І я знайду три тисячі причин, щоб провести з тобою кожну хвилину ". 

 

Олександр і Алла Цукерман виховували двох синів.

 

Нагадаємо, 24 серпня поліцейські під час затримання спочатку жорстоко побили, а потім розстріляли 32-річного Олександра Цукермана з Кривого Озера на Миколаївщині. Експертиза виявила на тілі загиблого чотири вогнепальних поранення, зроблених впритул, два з них — в серце.

 

Як розповіла дружина загиблого Алла, в ніч на середу чоловік повернувся додому напідпитку, подружжя посварилося і Олександр пішов спати в автомобіль. Перед цим жінка викликала поліцейських, повідомивши про дебош чоловіка.

Очевидці стверджують, що по приїзду правоохоронці витягли сплячого чоловіка з машини, одягнули наручники за спиною та потягли до своєї машини. Олександр спросоння почав чинити опір. Поліцейські почали його бити. "Били його палицями, руками і ногами. І забили на смерть. Він харкав кров'ю, а його мама кричала. Менти йому сказали: "Ти у нас ще не цим будеш харкати", - розповіла очевидиця Інна. Після побиття поліцейські застрелили Олександра на очах його дружини та 13-річного сина.


У місцевій поліції факт вбивства не заперечують, але стверджують, що потерпілий "сам нарвався" - лопатою розбив машину і вкрав 500 гривень у місцевого таксиста. За словами прес-служби Миколаївської поліції, у ніч вбивства до поліції Черняхівського району звернувся 46-річний місцевий житель, таксист з заявою, що його побив Олександр Цукерман і відібрав 500 грн.


Двоє підозрюваних - сержант поліції Олександр Прічіпойда і старший лейтенант Микола Хоменко, заявили, що стріляв Ляхвицький. За їх словами, загиблий нібито взяв лопату і погнався за поліцейськими, а вони від нього тікали, бо "він був неадекватний". Після цього Прічіпойда заявив, що бачив, як його колега, водій-поліцейський Денис Ляхвацкій, взяв пістолет і 2-3 рази вистрілив в Цукерман. Цю ж інформацію підтвердив і Микола Хоменко, який виявився учасником АТО.

Центральний районний суд Києва заарештував водія-поліцейського Дениса Ляхвицького за підозрою у вбивстві Цукермана.

Журналісти оприлюднили список прізвищ шести поліцейських, які підозрюються в причетності до вбивства жителя смт Криве Озеро Олександра Цукерман під час затримання: Трубаченка Василь Вікторович, Лемеха Володимир Миколайович , Ляхвацкій Денис Олександрович, Хоменко Микола Миколайович, Богач Роман Миколайович, Прічіпойда Олександр Леонідович. Найстаршому з поліцейських — 28 років.

 

Якщо вина правоохоронців буде доведена, вони можуть втратити волі на строк до 10 років.
 

Глава МВС України Арсен Аваков пообіцяв віддати під суд "всіх, хто замішаний в злочинних та протиправних діях".

 

Генпрокуратура визнала, що в Цукермана стріляли, коли він був в наручниках.

 

За попередніми висновками експертів, Олександр Цукерман помер від крововиливу в результаті пострілу з травматичного пістолета.



Близько 200 місцевих мешканців, обурених свавіллям поліцейських, намагалися вчинити над ними самосуд. Через це в Криве Озеро направлені додаткові сили спецназу з Миколаєва, Херсона та Одеси.

Кривоозерський відділення поліції розформовано, а його новим начальником призначено патрульного поліцейського, командира роти з Миколаєва - Олександра Горпинич. Призначено нового голову Миколаївської поліції - ним став Юрій Мороз.

 

Похорон Олександра призначено на п'ятницю, 26 серпня, об 11.00.  Катафалк будуть супроводжувати поліцейські, слідчий прокуратури.