Лікарі Києва з «Жигулів» пересіли на Ford Fiesta

19:35, 26.08.2016
Лікарі Києва з «Жигулів» пересіли на Ford Fiesta

Медичним установам столиці передали 100 нових автомобілів марки FordFiesta(Євро 5+)

 

Про це йдеться на власному сайті Кличка.

 

“У нас сьогодні приємна подія для медичної галузі столиці - 100 нових автівок Ford Fiesta отримують медустанови", - заявив Кличко.

 

"Кияни, які потребують медичної допомоги, повинні швидко і ефективно її отримувати. На нових автівках лікарі зможуть швидше діставатися до пацієнтів і надавати необхідну допомогу вдома інвалідам, онкохворим і всім, хто не може пересуватися і дістатися лікарні", – підкреслив чільник столиці.

 

Як зазначається, автомобілі придбали за кошти міського бюджету. Вони стануть на заміну стареньким спецавтомобілям медиків, які використовувалися раніше – це 100 автівок марок "Волга", "Газель" та "Жигулі" 1998-2000 років випуску. За словами Кличка, ці машини "давно вже вичерпали свій технологічний і експлуатаційний ресурс".

 

Як наголошує Кличко, найближчим часом всі автомобілі будуть обладнані GPS-трекерами, щоб прокладати найбільш швидкі маршрути та відслідковувати, де перебуває той чи інший лікар.

 

"Ми робимо все, щоб сфера медобслуговування у столиці змінювалася. Зважаючи на складну ситуацію у медичній сфері, ми знайшли кошти в бюджеті, щоб додатково доплачувати надбавки до зарплати кожному працівнику медичної сфери – від 800 до 1000 грн щомісячно", – наголосив Віталій Кличко.

 

Столична влада повідомляє, що закупівля 100 нових авто дозволить повністю забезпечити медспецтранспортом первинну та вторинну ланки медичної галузі столиці. А це – пункти невідкладної медичної допомоги, протитуберкульозні, онкологічні, психоневрологічні та всі дитячі заклади охорони здоров’я Києва.