Стали відомі нові подробиці затримання на хабарі ректора НАУ

17:44, 26.08.2016
Стали відомі нові подробиці затримання на хабарі ректора НАУ

У Національному антикорупційному бюро повідомили нові подробиці затримання на хабарі тимчасово виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка.

 

«Він вимагав 5 млн грн і додатково 50 тис. доларів США за подальше невчинення перешкод в відновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення", - повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook.

 

У повідомленні також зазначається, що 26 серпня, т.в.о. ректора отримав через посередника частину суми в розмірі близько 3 мільйонів гривень (100 тис євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів.

 

Раніше Служба безпеки України повідомила, що її співробітники викрили у хабарництві виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету у розмірі 170 тис. євро. 

 

Згідно з повідомленням СБУ, чиновник через посередника-адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора.

 

Журналіст Максим Савчук підрахував, скільки років мав «відмивати» хабар новий викладач. «7 744 гривні - середня зарплата у червні 2016 року за наукову діяльність. 6 115 гривень - середня зарплата тих, хто здійснює наукові дослідження. Це 267 і 210 євро відповідно намісяць.

 

І тут СБУ повідомляє, що в НАУ вимагали 170 000 євро за призначення у НАУ. Якщо вірити статистиці, хабар мав "відбиватися" 636 місяців - 53 роки», – написав у Facebook Максим Савчук.