Бойовики утримують у полоні 47 українців

18:15, 26.08.2016

 

Лідери бойовиків ДНР та ЛНР підтвердили утримання на своїй території 47 полонених українців, заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

 

«Нас дуже цікавить звільнення решти заручників. Ми вперше отримали цифру – 47 осіб», – сказав він в ефірі телеканала «112 Україна».

 

За його словами, до 3 серпня Київ мав підтвердження про перебування в полоні 21 людини, «потім ми отримали цифру 45, а зараз ця цифра зростає».

 

Україна готова до обміну полоненими за форматом «всіх на всіх», додав Тандіт.

 

26 серпня  представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання кризи на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала припинити вогонь на Донбасі напередодні 1 вересня.

 

«Ми наполягаємо на безумовному припиненні вогню. Особливо це актуально напередодні 1 вересня. Сьогодні українська сторона у всіх чотирьох підгрупах виступає з ініціативою, що напередодні 1 вересня просто зобов'язані всі сторони припинити вогонь, тому що страждають не лише військові, а й цивільне населення», – наголосила Ірина Геращенко.

 

За її словами, на лінії зіткнення тільки в Луганській області перебуває 126 навчальних закладів. В окремих регіонах минулого року діти не могли відвідувати школи через бойові дії.

 

«Безумовно, просто необхідно подумати про безпеку дітей. Ми закликаємо, щоб режим припинення вогню діяв стабільно і жодних порушень не було», – зазначила перший віце-спікер.