Засуджений за вбивство студента міліціонер працює в новій поліції з підлітками

10:11, 27.08.2016
Засуджений за вбивство студента міліціонер працює в новій поліції з підлітками

Міліціонера-вбивцю підвищили у званні до майора поліції.

Старший лейтенант Сергій Приходько, якого засудили за вбивство студента Ігоря Індила у 2012 році, пройшов переатестацію і тепер працює у Шевченківському райвідділку поліції. Про це написав журналіст Дмитро Гнап на своїй сторінці у Facebook.

 

"Пам'ятаєте, як кілька років тому у київському райвідділку міліції загинув студент Ігор Індило? Подивіться на це фото. Це старший лейтенант Сергій Приходько. Він був головним обвинувачуваним в смерті студента", - написав журналіст. І нагадав, що Приходько отримав лише умовний термін - 5 років за перевищення влади. Зараз родина студента намагається оскаржити цей вирок в Страсбурзі.


"А як справи у міліціянта Приходька?" спитаєте ви. Нормально. Переатестувався. Виріс в званні: став майором поліції. Працює у тому ж Шевченківському райвідділку...  Приходько працює в "секторі превенції" - це сектор з колишніх дільничних, відповідає за громадський порядок на Сирці, і за роботу з неповнолітніми. Приходько вміє працювати з молоддю. Доведено", - констатує Дмитро Гнап.

І додав, що таке призначення - "особиста відповдальність в ганьба" міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та глави Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Повідомлення журналіста викликало хвилю обурення серед користувачів соцмереж. "Розумію: родина Індило сина не поверне. Але якщо і суд у Стразбурзі не зупинить цього злочинця, то ще не одна родина втратить своїх дітей, - вважає Олександр Старіш.


Нагадаємо, у травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-рiчний студент Індило. У міліції заявили, що студент помер він падіння на підлогу коли знепритомнів.

5 січня 2012 року суддя Деснянського райсуду Києва оголосив вирок дільничному міліціонеру Сергію Приходька за перевищення службових повноважень до п'яти років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки. Міліціонера також позбавили права упродовж двох років обіймати посади в правоохоронних органах i органах влади.

12 січня 2012 року адвокат Заруцький оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського райсуду.