Порошенку покажуть новітню зброю за стандартами НАТО у понеділок

11:05, 27.08.2016
Порошенку покажуть новітню зброю за стандартами НАТО у понеділок

Новітні зразки зброї і техніки Укроборонпром покаже керівництву країни у понеділок, 29 серпня. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки та оборони.


Серед новітніх розробок - аеродинамічний літаюча модель багатофункціонального безпілотного авіаційного комплексу та безпілотне тактичне багатоцільовий транспортний засіб "Фантом".

 

А ось новий 60-міліметровий міномет, який побачать високопосадовці, розроблений за стандартами НАТО, підкреслюють в Укроборонпромі

 

Також буде продемонстровано авіаційні ракети Р-27, снайперську зброю та інша сучасна техніка.

 

На оглядини запрошені президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко.

 

Нагадаємо, наприкінці 2014 року Україна зайняла 13 місце у рейтингу найбільш мілітаризованих країн світу.

У липні 2016 року Укроборонпром відзвітував про збільшення виробництва військової техніки в 36 разів і увійшов до сотні найбільших оборонних компаній світу. Зокрема, Україна потіснила Росію на ринку бронетранспортерів.



Деякі види новітнього озброєння українського виробництва вже експлуатуються в зоні проведення антитерористичної операції.