У Львові НАБУ затримало чиновника "Укрзалізниці" за розтрату 13 млн грн

12:40, 31.08.2016
У Львові НАБУ затримало чиновника "Укрзалізниці" за розтрату 13 млн грн

 

30 серпня у Львові детективи Національного антикорупційного бюро України затримали посадовця філії "Укрзалізниці" за розтрату понад 13 мільйонів гривень. Про це йдеться у повідомленні відомства.

 

Детективи НАБУ здійснювали затримання під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури(САП) та у співпраці з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки України.

 

Повідомляється, що посадовець незаконно привласнив кошти підприємства.

 

"Дана особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м.Львові (одночасно у 2015 році являючись службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більше ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

 

Затриманого повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

"Накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна", - повідомляє відомство.
 
Окрім цього посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.