Міністр оборони Степан Полторак дасть бійцям новий сухпайок

13:57, 26.09.2016
Міністр оборони Степан Полторак дасть бійцям новий сухпайок

Міністр оборони Степан Полторак затверджує новий сухпайок.

Міністр оборони Степан Полторак затвердив технічні умови для харчових наборів нового зразка, які були розроблені військовими спільно з волонтерами. Бійці, що тримають оборону на передовій отримають ще й безполуменевий нагрівач їжі. В їхніх сухпайках буде на 700 кілокалорій більше, ніж у військових в тилу.

 

Про це генерал армії Полторак написав на своїй сторінці у Facebook  у понеділок.

 

«Підписав технічні умови для харчових наборів нового зразка, які були розроблені військовими спільно з волонтерами. Наразі до нового раціону польових наборів розроблено 18 страв. Добова калорійність складає 3500 Ккал, а в посиленому варіанті для військовослужбовців у зоні проведення АТО - 4200 Ккал. Також у харчові набори для АТО буде додаватися безполуменевий нагрівач їжі», - написав міністр оборони.

 

За словами Степана Полторака, за його автографом «стоїть об’ємна і напружена робота волонтерів, спеціалістів Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ».

 

«Попереду – не менш важливий етап – погодження цих технічних умов із профільними міністерствами та Кабінетом Міністрів України. Але на шляху до реформування та вдосконалення забезпечення військовослужбовців не маємо права зупинятися», - додав міністр.