Росія заперечила свою стару версію щодо катастрофи Боїнга MH-17

18:50, 26.09.2016
Росія заперечила свою стару версію щодо катастрофи Боїнга MH-17

Бойовики біля місця падіння Боінга (Фото: Reuters)

Міністерство оборони Росії заявило, що біля місця, де був збитий пасажирський Боінг MH-17, не було жодних об'єктів, які могли стати причиною руйнування лайнера.
 
Однак ця версія є протилежною до попередньої, якої дотримувалась Росія. Спочатку росіяни стверджували, що Боінг був збитий українським винищувачем.
 
 
 
Версію озвучив заступник головного конструктора трасового радіолокаційного комплексу "Утес-Т" науково-виробничого об'єднання "Лианозовский електромеханічний завод" Віктор Мещеряков, передає російське видання "РИА Новости".  

 
"Ніяких сторонніх повітряних об'єктів поблизу від малайзійського літака радіолокатори не фіксували. Виняток становлять два цивільних судна з номерами 1775 і 4722. Перше судно зустрічалося з малайзійським літаком задовго до катастрофи, а друге знаходилося на відстані понад 30 кілометрів від нього. До моменту руйнування літака ми спостерігаємо відсутність сторонніх об'єктів", - сказав він.

 
Нагадаємо, спершу Росія заявляла, що малайзійський боїнг був атакований українським літаком, потім з'явилася версія, що стріляв український БУК, проте називалася територія, яка все одно тоді перебувала під контролем бойовиків.


7 липня 2014 року в небі над Донецькою областю був збитий "Боїнг-777" компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - ​​Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира були громадянами Нідерландів. 38 загиблих були громадянами Австралії. Літак впав в районі, контрольованому бойовиками. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.