Олександр Пугачов може отримати за вбивство поліцейських довічне ув'язнення

21:05, 26.09.2016
Олександр Пугачов може отримати за вбивство поліцейських довічне ув'язнення

У справі вбивства поліцейських в Дніпрі опитали 37 свідків. (Фото Наталі Гусак.)

Затриманий в лікарні імені Мечникова в Дніпрі Олександр Пугачов, якого підозрюють у вбивстві двох патрульних коло автовокзалу в неділю, міг стріляти у поліцейських, стверджують поліцейські.

Такі результати показала експертиза, повідомив заступник голови Нацполіції Вадим Троян на прес-конференції у понеділок.
 
Фахівці взяли із автомобіля підозрюваного зразки ДНК та відбитки пальців. "Дактилоскопія повністю підтвердила, що це він", - запевняє Троян.

Високопоставлений поліцейський також підкреслив, що Пугачова поранив зі зброї загиблий Артем Кутушев. Куля, яку вилучили з тіла Олександра Пугачова, - це куля з табельної зброї поліцейського, стверджує Троян.

Натомість підозрюваний у вбивстві двох поліцейських торнадівець Пугачов, який після операції перебуває у лікарні, відмовився давати свідчення у справі про стрілянину.

При цьому слідчі виписали йому підозру за 348 статтею Кримінального кодексу, де йдеться про посягання на життя працівника правоохоронних органів. Якщо вину Пугачова буде доведено, за цією статтею йому світить від 9 до 15 років тюрми або довічне ув'язнення.

За добу поліція допитала у цій справі 37 свідків. Також слідчі провели процедуру упізнання Пугачова - троє свідків підтвердили, що бачили на місці злочину саме Пугачова.
 
 
Як повідомляла "УМ", у неділю вранці в Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського 27-річного Артема Кутушева, а його напарниця Ольга Макаренко померла від поранень у лікарні кілька годин по тому.
 
Конфлікт, за версією поліції, стався після того, як патрульні зупинили водія "Сітроена" за перевищення швидкості та проїзд на червоний сигнал світлофора.

При цьому сам Олександр Пугачов заперчує свою провину в убивстві поліцейських.