НАБУ направляє до суду справу "чорної бухгалтерії" Партії Регіонів

19:00, 30.09.2016
НАБУ направляє до суду справу "чорної бухгалтерії" Партії Регіонів

Артем Ситник переконаний, що перші справи розглянуться судом вже в жовтні (фото прес-служби НАБУ)

Національне антикорупційне бюро готове робити перші висновки по справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, та направити справу до суду.

 

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

 

"Допитів проведено достатньо багато. Я говорив, що у розслідуванні буде виконуватися два основних блоки – ідентифікація осіб, в подальшому після ідентифікації вони будуть допитані як свідки з приводу того, що записано у цих документах і паралельно будуть проходити судово-почеркознавчі експертизи для того, щоб ідентифікувати записи і належність цих записів і підписів окремим особам. Ця робота вже частково зроблена, тому зараз ми готові робити перші висновки по цій справі. Думаю, найближчим часом, у жовтні, перші справи можуть бути вже направлені до суду" - зазначив Ситник.

 

Як повідомляють в НАБУ, розслідування за матеріалами «чорної бухгалтерії Партії Регіонів» розпочато 30 травня 2016 року – коли до Бюро потрапили понад 800 сторінок рукописного тексту із зазначенням прізвищ, сум та статей витрат.

 

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Сергій Лещенко заявляє про те, що є всі підстави говорити про те, що гроші з так званої «чорної каси» Партії регіонів, створеної за часів президентства Януковича, отримували американський журналіст і телеведучий Ларрі Кінг, а також керівництво партії «Свобода».