Росіяни обурюються через дерусифікацію Укрзалізниці

16:32, 09.10.2016
Росіяни обурюються через дерусифікацію Укрзалізниці

Інформація на табло дублюватиметься лише англійською мовою, а не російською.

Мешканці Росії і прихильники так званого «русского міра» в Україні неабияк обурені рішенням керівництва «Укрзалізниці» відмовитися від оголошень та інформації на табло станцій російською мовою. Свої думки з цього приводу росіяни активно обговорюють у коментарях до новин російських ЗМІ з цього приводу в неділю.

 

Напередодні міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що вже у грудні цього року на залізничному транспорті України всі написи на квитках, назви станцій, оголошення будуть виключно українською та англійською мовою. Російська мова на залізниці більше використовуватися не буде.

 

Про рішення «Укрзалізниці» щодо дерусифікації залізничного транспорту України міністр Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook  в суботу.

 

За його словами, одночасно ведеться робота щодо декомунізації назв залізничних станцій.

 

 

«Зміна табличок передбачає капітальний ремонт інфраструктури?», - подібні коментарі залишають росіяни.

 

Як повідомляла «УМ», із наступного тижня Міністерство інфраструктури розпочинає обговорення щодо безперебійної роботи вай-фаю в поїздах та запровадження електронного квитка на електричках.

 

«Укрзалізниця» також обіцяє внести зміни до стандартів: відмовитися від подушок «на пір'ї» і ковдр у пилюці та перейти до європейського сервісу.