У Києві скасували показ польського фільму "Волинь"

12:55, 17.10.2016
У Києві скасували показ польського фільму "Волинь"

На показ у Києві мав приїхати режисер Войцех Смажовский

У Києві скасували спеціальний показ польського фільму "Волинь", на презентацію якого мав приїхати режисер Войцех Смажовский. Про це повідомила директор Польського інституту у Києві Ева Фігель на сторінці інституту у Facebook. Показ фільму та обговорення були заплановані на 18 жовтня у кінотеатрі "Київ".

"З причин, незалежних від польської сторони, спеціальний показ фільму "Волинь" за участі режисера Войцеха Смажовского у Києві не відбудеться", - йдеться у повідомленні.
 

На рішення скасувати показ вплинула рекомендація Міністерства закордонних справ України, повідомила Ева Фігель у коментарі польському інформагентству PAP.

 
Скандальний фільм "Волинь", який вийшов у польському прокаті, розповідає про Волинську трагедію - етнічні чистки у 1943 році, внаслідок яких загинули десятки тисяч людей.

 

Польські та українські історики досі не можуть дійти спільної думки щодо трактування Волинських подій.

Як повідомляла "УМ",у липні Сейм Польщі своєю постановою визнав події на Волині "геноцидом, вчиненим українськими націоналістами". У відповідь Верховна Рада України засудила постанову Сейму і назвала її спробою політизувати історію.