У Чернівцях націоналісти зірвали показ фільму про геїв-патріотів (відео)

10:15, 19.10.2016
У Чернівцях націоналісти зірвали показ фільму про геїв-патріотів (відео)

Люди з шевронами «Правого сектору» та «Азову» зірвали показ фільму «This is gay propaganda», який мав відбутися у Чернівцях 18 жовтня ввечері. Документальний фільм розповідає про події Революції гідності та війни у контексті ЛГБТ-спільноти.

 

Про це повідомляють "Громадське радіо", а також місцеві ЗМІ в ніч на середу.

 

За кілька хвилин до показу в центр сучасного мистецтва «Бункер», де мали демонструвати фільм, увійшли чоловіки з шевронами «Правого сектору» та «Азову», а також невідомі в масках і в гумових рукавицях.

 

Чоловіки в ультимативній формі заявили, що ніякого показу не буде, і стали перед екраном кінопроектору, не допускаючи до нього організаторів та унеможливлюючи показ.

 

Один із лідерів акції заявив, що вони подібних показів не дозволять, мовляв, представників ЛГБТ не було і немає ні на Майдані, ні серед військових. І додав, що якщо організатори показу надумають провести ще якийсь захід щодо ЛГБТ, то «ви ляжете тут».

 

 

"Ми не допустимо, щоб наші діти дивилися такі фільми", - лунало від націоналістів. "Але ж тут ваших дітей і немає!", - відповідали організатори показу. 

 

За словами автора сюжету Надії Вірної, присутні працівники патрульної поліції Чернівців не стримували молодиків на вході до приміщення, бо показ був відкритим.

 

Між молодиками в масках та людьми, які прийшли подивитись фільм, відбулася  штовханина.

 

Організаторка показу, соціолог Софія Лапіна, повідомила про те, що показ переноситься. Вона також написала заяву до правоохоронних органів щодо інциденту.

 

Представники чернівецького «Азову» на сторінці організації у «Вконтакте» назвали свої дії «розгоном ЛГБТ шабашу».

 

Вже пізно ввечері 18 жовтня місцеве видання «Молодий буковинець» повідомило, що на двох чоловіків, які прийшли на перегляд фільму, напали, завдавши ударів, невідомі.

 

За даними «Громадського радіо», постраждалі відмовились писати заяви до поліції.