В Іраку смертники захопили електростанцію: 16 загиблих

10:02, 21.10.2016
В Іраку смертники захопили електростанцію: 16 загиблих

Курдські поліцейські відбили напад смертників.

Шахіди напали на урядові об’єкти та поліцейські дільниці й убили 16 осіб у контрольованій курдами частині міста Кіркук в Іраку в п’ятницю вранці. В ході однієї з атак троє смертників проникли на електростанцію, що споруджується іранською компанією поблизу міста Дібіс. В місті оголошено комендантську годину.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ. 

 

«Три смертники напали на електростанцію близько 6:00 ранку, убивши 12 іракських адміністраторів і інженерів та чотирьої іранських техніків», - сказав мер Дібіса Абдулла Нуреддин аль-Салех.

 

Підполковник місцевої поліції підтвердив число постраждалих.

 

Мер заявив, що напад призвів до сутичок із силами безпеки, яким вдалося вбити одного з шахідів, перш ніж він підірвав свій жилет. Інші смертники підірвали себе, коли їх оточили.

 

«Годиною раніше група озброєних гвинтівками смертників напала на кілька місць у Кіркуку. Силам безпеки вдалося вбити одного з них, інші троє підірвали себе», - повідомив один з курдських офіцерів розвідки.

 

За його словами, чотири смертники напали на головний штаб поліції в місті близько 3:00 ранку за місцевим часом.

 

Кілька інших цілей в південній частині Кіркука зазнали нападу з боку членів  терористичної організації «ІДІЛ», що призвело до сутичок з силами безпеки, які тривають вже п'ять годин.

 

Офіційний Кіркук повідомив, що після атак у місті було введено комендантську годину.

 

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» вже взяло на себе відповідальність за напад. Терористи з «ІДІЛ» тим самим намагаються захистити свій останній великий іракський бастіон – цитадель Мосула і уповільнити масований військовий наступ урядових сил.

 

Кіркук є етнічно розділеним містом за 240 км на північ від Багдада.