Олександр Турчинов перевірив оборону під Маріуполем (відео)

12:15, 21.10.2016
Олександр Турчинов перевірив оборону під Маріуполем (відео)

Турчинов питає у бійців чи їм не холодно.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов провів нараду із військовим керівництвом АТО на передовій сектору «М» під Маріуполем.

 

Він також поспілкувався із захисниками України поблизу Комінтернового, Лебединського та у Водяному. Причина: значне збільшення кількості обстрілів за останні два тижні саме на цьому напрямку.

 

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України і сам Турчинов на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

За словами Турчинова, тільки за останній тиждень по українських позиціях в маріупольському секторі було випущено понад 3 тис. снарядів та мін.

«Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного. Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись», – сказав секретар РНБО.

 

 

На думку пана Турчинова, «такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню, та чітко окреслюють межі його «щирого бажання врегулювати конфлікт».

 

Секретар РНБО не виключає, що мирні ініціативи російської сторони «є тільки прикриттям для посилення військового протистояння».

 

«Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями – приречені», - наголосив Олександр Турчинов.